ÖZKOCA; BU RANT, YALAN ÜZERİNE KURULU SİYASİ BİR RANTTIR”.

ÖZKOCA;  BU RANT, YALAN ÜZERİNE KURULU SİYASİ BİR RANTTIR”.

Ahmet Özkoca, Ayvalık'ta ki plan tadilatı konusunda basının Ak Partililer tarafından yanlış ve yalan bilgiler verilerek Ayvalık Belediyesinin hedef gösterildiğini belirterek bu yalan bilgilerle siyasi rant sağlanmaya çalışıldığını söyledi.

DÜN yapılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gurup Başkanı Ahmet Özkoca, Ayvalık’ta ki plan tadilatı konusunda basının Ak Partililer tarafından yanlış ve yalan bilgiler verilerek Ayvalık Belediyesinin hedef gösterildiğini belirterek bu yalan bilgilerle siyasi rant sağlanmaya çalışıldığını söyledi. 

Özkoca Ayvalık ile ilgili gündem maddesi konusunda söz alarak, “Burada ağaç kesilmesinden elde edilecek bir rant yoktur. Evet ortada belki bir rant vardır ve ama bu rant, yalan üzerine kurulu siyasi bir ranttır. Yalanla, yanlış haber yaptırarak siyasi rant sağlamanızı grubumuz adına kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmasında Ahmet Özkoca, “Ayvalık Belediyesinden gelen imar plan, tadilatı da görüşüldü. Elbette yasa gereği teknik olduğundan İmar Komisyonuna giderek meclisimize getirildi. İmar komisyonunda Fatma Özgirgin

ve Şerafettin Engünar arkadaşlarımız da bulunmaktadır.  Teknik konulan titizlikle inceleyen takıp eden arkadaşlarımızın gayreti ve aldıkları göreve olan hassasiyetleri en çok İmar Komisyonundaki arkadaşları tarafından bilinmektedir. İmar Komisyonuna, Ayvalık Belediyesi ile ilgili imar değişikliği gelmiş; arkadaşlarımız dahil, tüm üyelerin ret oyu ile talep olumsuz karşılanmıştır. Sonra da Komisyon Raporu Meclisimizde okunmuştur. Yine Komisyondaki arkadaşlarımız gibi grubumuz da ret oyu verilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi de ret oyu vermiştir. Bu açıklamaya bir itirazı olan var mı? Yok, olamaz; çünkü görüşme ve oylama bu şekilde gelişmiş ve tutanaklara geçmiştir dedi.

“Adalet ve Kalkınma Partisi`nin değerli temsilcileri lütfen konuyu çarpıtmayalım” diyen Özkoca şöyle konuştu;

“Kamuoyuna yanlış aksettirmeyelim. Yalancı ve müfteri konumuna düşmeyelim. Balıkesir yerel medyasına yanlış aksettirilerek konu aktarıldı. Edremit`te Olay Gazetesi`ni size gösteriyorum. 30.09.2014 günlü manşet yapılmış haberin başlığı Uğur, “Yeşil alan dostu” başlığı yer alıyor. Oysa, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet edip Uğur, toplantıda bile yok. Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı sayın meslektaşım Av. Mehmet Birol Şahin, üstüne vazife olmadığı halde konuyla ilgili bir açıklama yapıyor. Neden üstüne vazife değil. Çünkü Sayın Şahin, İmar Komisyonu`nun değil; Plan ve Bütçe Komisyonu`nun başkanı. Açıklama yapılacaksa eğer doğrusu İmar Komisyonu Başkanı tarafından yapılmalıdır. Yani daha başlangıçta falso verilmiştir. Arkasından da yalan haber verilerek geliştirilmiş; partimiz hedef gösterilmiştir. Haberde denilmekledir ki: özetle rant sağlanmasına Ak Partili üyelerin oylan ile set çekildiği vurgulanmakta; bu açıklama ta gezi olaylarına getirilmektedir. Arkadaşlar. Komisyon üyelerimiz, konuyla ilgili grubumuzu bilgilendirmiştir, Grubumuzda görüşülmüş ve ret oyu verilmesi kararlaştırılmış; bu doğrultuda Meclis te oy kullanılmıştır. Burada ağaç kesilmesinden elde edilecek bir rant yoktur. Evet ortada belki bir rant vardır ve ama bu rant, yalan üzerine kurulu siyasi bir ranttır. Yalanla, yanlış haber yaptırarak siyasi rant sağlamanızı grubumuz adına kınıyoruz. Sayın meslektaşım Birol Şahin. Meclis çatısını gerginleştirmemek adına hassasiyet göstererek, eleştirilerimize basına yansıtmadık. Burada tartışıyor ve bir özür bekliyoruz. Sayın Başkan ve tüm Meclis üyelerine saygılarımızı sunuyor ve bundan sonra bu konularda daha hassas davranılmasını diliyoruz. Çünkü biz burada kardeşiz ve birbirimizin yüzüne bakıyoruz ve sonra da kol kola girip yürüyoruz.”

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli